Yrityslaina pankista ei ole välttämättä halvin - Kilpailuta yrityslaina jopa 8 000 000€ asti!

Yrityslaina pankista kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla yrityslainan löydät yrityksellesi varmasti edullisimman lainan. Lainapäätös nopeasti ja rahat tilille jopa samana päivänä.

  • Yrityslainalaskuri

    Laske sopiva kuukausierä ja kilpailuta yritysluotto tai yrityslaina helposti yhdellä hakemuksella.

  • Hidden

| Yrityslaina pankista

Yrittäjä, tiedätkö miten hakea yrityslainaa pankista?

Yrityslaina pankista

Yrittäjillä voi tulla eteen kausia, jolloin kassavaje iskee. Pelastukseksi monet pankit, kuten esimerkiksi Danske Bank tai Säästöpankki voivat antaa yrityslainaa. Tällöin yritys pystyy jatkamaan omaa toimintaansa normaalisti ilman pelkoa, että rahan puute estää toiminnan jatkamista. Parhaassa tapauksessa laina auttaa yritystä kasvattamaan liikevoittoa käyttöomaisuushankintojen ja investointien kautta. Useimmiten laina haetaankin investointeihin, koska yrityksen tuotannon tehokkuus voi olla niistä kiinni. Lainaa voivat hakea niin tuoreet yritykset, kuin toimintaansa kauemmin harjoittaneet yrityksetkin.

Lainaa yrittäjä voi hakea verkossa yrityspankkitunnuksilla tai soittamalla pankin yrityspalveluun. Kaikista helpointa laina voi olla ottaa omasta pankista, jonka tilillä yrityksen rahat ovat. Tämä ei tarkoita sitä, että näin kannattaisi aina toimia, sillä toisesta pankista lainan voi saada halvemmalla.

Lainan saaminen ei ole itsestäänselvyys, vaan se vaatii, että seuraavat asiat tulee yrityksellä olla kunnossa.

Luottokelpoisuus

Jotta pankki voisi antaa yritykselle lainaa, täytyy yrityksen luottokelpoisuuden olla kunnossa. Tämä tarkoittaa yrityksen kykyä suoriutua taloudellisista velvoitteista. Yritykselle tehdään luottokelpoisuusluokitus, joka hyvin pitkälti määrittää suostuvatko pankit antamaan yritykselle lainaa. Oman yrityksen luottokelposuuden voi tarkistaa helposti netistä usealta eri luottotietopalvelulta tai vain soittamalla omaan pankkiin.

Vakuus

Yrittäjällä tai yrityksellä tulee olla lainan vakuuteen omaa pääomaa. Vakuudeksi käy yrittäjän/yrittäjien henkilökohtainen pääoma tai vaikka asunto. Pankki voi pitää vakuuden itsellään tilanteessa, jossa yritykselllä ei ole kykyä maksaa lainaa takaisin.

Lainan saamisen kannalta näistä kahdesta edellä mainitusta luottokelpoisuus on merkittävämpi tekijä lainan saamiseksi. Ongelmana uusille yrityksille ja mikroyrityksille on pankkilainan nihkeä tarjoaminen. Useampaa pankkia vertailessa laina on kuitenkin helpompi saada järjestymään. Jos yritys on ollut toiminnassa vain hyvin vähän aikaa, voi olla vaikea osoittaa, että liiketoiminta on kannattavaa ja lainaa voidaan myöntää. Pankkien lainojen tarjoamisen ehdot ovat tiukentuneet, nykyään vaaditaan muun muassa suurempia vakuuksia. On tärkeää pystyä osoittamaan, että yritys on maksukykyinen. Myös viiveet maksujen maksamisessa ja maksuhäiriöt ovat yleensä merkki lainan myöntämisen romuttumiselle.

Käytännössä yrityslaina on samanlainen kuin henkilökohtainen laina, mutta yritykselle tarjotaan luonnollisesti huomattavasti suurempia lainoja. Lainan määrä vaikuttaa siihen, kuinka helposti pankki voi myöntää lainan yritykselle. Suuren lainan myöntämiselle täytyy aina olla korkea luottokelpoisuus ja tarpeeksi vakuutta sen varalle, jos yritys ei pysty maksamaan sitä takaisin pankille. Jos yritys on toiminut tauloudellisesti pitkään vakaasti, voi pankki myöntää myös vakuudettomia pienlainoja.

Pankin antama laina voi olla tuhansia euroja tai satoja tuhansia euroja. Vakuuden määrä ja luottokelpoisuusluokka määrittävät kuinka paljon yritykset voivat saada lainaa. Takaisinmaksuaika vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon lainaa voi saada. Yleensä lainan takaisinmaksuaika on joitain vuosia. Tämä on tietenkin lainakohtaista. Joskus suurempien lainojen takaisinmaksuaika voi olla jopa yli 10 vuotta. Erien takaisinmaksu suoritetaan usein kuukausittain tai hieman pidemmissä erissä.

Yrityslainan kilpailuttaminen

Ensimmäistä lainatarjousta ei kannata tietenkään ottaa, sillä hinnasta saa pois kilpailuttamalla eri pankkien tarjoamat lainat. Laina koostuu pankin marginaalista ja viitekorosta. Tyypillisesti lainojen korot pyörivät 2 prosentin molemmin puolin, mutta pienlainoissa prosentit voivat olla hieman korkeampia. Pankkilaina on kuitenkin huomattavasti edullisempi vaihtoehto yritykselle kuin yksityisten rahoituslaitosten lainat. Tämä johtuu siitä, ettei yksityisen rahoituslaitoksen lainoihin vaadita vakuutta.

Suosittelemmekin lainaa miettivän yrittäjän hankkimaan kunnon pankkilainan. Pankkilainaa kannattaa kysyä aina ensin pankista kuin muusta rahoituslaitoksesta. Lainan korkoehdoissa voi olla isojakin eroja, tätä varten laina kannattaa kilpailuttaa palvelumme kautta. Tämä säästää yrittäjältä valtavasti aikaa ja vaivaa, kun kilpailutuksen saa hoidettua huomattavasti helpommin ja nopeammin kuin jos kyselisi lainoja itse jokaisesta pankista.