op yrityslainaOnko yritykselläsi tarvetta lisärahoitukselle? Tai oletko aloittava yrittäjä? Mikä ikinä tilanteesi ja tarpeesi onkaan, hoituu lisärahoituksen hakeminen helpoiten pankista tai muulta rahoitusyhtiöltä. Lainan hakemiseksi tulee täyttää lainahakemus, josta selviää tarkemmat tiedot rahoituksen tarpeestasi ja yrityksen maksukyvystä. Lainahakemuksen perusteella sinulle annetaan lainatarjous, ja sitä käytetään myös maksusuunnitelman luomisessa. Rahoituslaitosten lainatarjoukset voivat vaihdella merkittävästikin ja ehdot riippuvat lainan myöntäjästä. Tämän vuoksi lainan kilpailuttaminen onkin kannattavaa. Kilpailuttamisella varmistat, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen. Esittelemme seuraavaksi Osuuspankin yrityslainaa ja pankin palveluita siihen liittyen.

Osuuspankilla on Suomessa yli neljä miljoonaa asiakasta ja OP Ryhmä on Suomen isoin finanssiryhmä. OP Ryhmän toimintaan sisältyy pankkitoiminnan lisäksi vahinkovakuutus ja varallisuudenhoito. Keskitymme tässä yrityslainan mukaisesti Osuuspankin pankkitoimintaan.

Osuuspankin palvelut

Osuuspankin yrityslaina tarjoaa lisärahoitusta eri kokoisille yrityksille. Heidän kauttaan on mahdollista hakea lainaa myös aloittavalle yritykselle. Suoraan Osuuspankilta saat haettua lainaa helposti heidän verkkopalvelunsa kautta. Sinun tarvitsee vain lähettää lainahakemus sähköisesti. Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua vielä mihinkään ja lainaa ei tarvitse ottaa Osuuspankilta, vaikka lähettäisitkin hakemuksen. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen Osuuspankin asiantuntija käsittelee sen ja laskee parhaan mahdollisen lainatarjouksen tilanteeseesi sopivaksi. He arvioivat yrityksen kokonaisuutena ja pystyvät näin ollen samalla kartoittamaan mahdolliset riskit rahoitukseen liittyen.

Lainahakemuksen jättämisen jälkeen saat Osuuspankin asiantuntijalta lisätietoja tarjouksesta ja tarvittaessa neuvontaa muihin pankin palveluihin liittyen. Asiakaspalvelua tarjotaan tarpeesi mukaan verkossa, puhelimitse tai kasvotusten tapaamalla. Laina-aika ja maksuerät suunnitellaan aina sinun maksukykysi mukaan. Osuuspankilla laina myönnetään pääsääntöisesti vain vakuutta tai takausta vastaan. Pankin myöntämän lainan hinta muodostuu lainan pääomasta ja pääomasta maksettavasta korosta sekä lainan hoidosta ja nostosta veloitettavista palkkioista. Korko puolestaan määräytyy sovitun viitekoron ja pankin marginaalin mukaan. Viitekorko voi olla esimerkiksi 3 kk tai 6 kk Euribor. Marginaalin koron päättää pankki. Sen suuruuteen vaikuttavat muun muassa yrityksen maksukyky, lainalle otettu laina-aika sekä vakuudet ja yrityksen tulevaisuuden näkymät. Lainan koron voi saada myös kiinteäksi. Osuuspankilla yrityslainan myöntää joko itse Osuuspankki tai OP Yrityspankki Oyj.

Yrityslainan kriteerit

Lisärahoituksen tarve on usein suurimmillaan yrityksen perustamisvaiheessa tai myöhemmässä kasvuvaiheessa, jossa yrityksen oma maksukyky ei riitä investointeihin. Jos yrityksellä ei ole riittäviä säästöjä investointeihin, on lainan hakeminen yleisin vaihtoehto lisärahoitukselle. Lainan myöntäminen edellyttää kuitenkin tiettyjen ehtojen täyttymistä ja ilman vakuutta tai takausta lainaa on vaikeampi saada. Erityisesti suurempien lainasummien kohdalla pankit ja muut rahoitusyhtiöt ovat tarkempia lainan myöntämisestä. Pankin ehtoihin kuuluu muun muassa luottokelpoisuus ja riittävät vakuudet.

Luottokelpoisuuden tarkistamiseksi pankki selvittää yrityksen takaisinmaksukyvyn. Lainaa ei myönnetä yrityksille, joiden takaisinmaksukyvyn he arvioivat liian heikoksi. Nämä yritykset katsotaan liian riskialttiiksi asiakkaiksi. Riittävä vakuus määräytyy lainan suuruuden mukaan. Yritykseltä tulee löytyä omaisuutta lainan vakuudeksi, jotta se voidaan myöntää. Vakuutena voi toimia esimerkiksi yrittäjän oma henkilökohtainen omaisuus, kuten asunto, eläkesäästöt tai arvopaperiomistukset. Mikäli yritys ei pysty maksamaan sille myönnettyä lainaa pankille takaisin, on pankilla oikeus lunastaa tuo kyseinen vakuus itselleen ja muuttaa se rahaksi. Tämä pienentää pankin riskiä luottotappiosta.

Yrityslainan hakeminen onnistuu vaivattomasti nykypäivänä verkkopalveluiden kautta. Lainahakemuksen täyttäminen vaatii huolellisuutta ja riittävien tietojen antamista, jotta yrityslaina lainatarjous pystytään tekemään. Yrityslainan, kuten muidenkin lainojen, kilpailuttaminen on kannattavaa jo ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Lainan kilpailuttaminen onnistuu helposti kilpailutuspalvelun kautta. Kilpailutuspalvelulle täytät vain yhden lainahakemuksen ja saat heidän kauttaan lainatarjouksen useammasta eri rahoitusyhtiöstä. Lainatarjoukset saatuasi pystyt vertailemaan niitä keskenään ja päättämään itsellesi sopivimman ratkaisun. Yrityslainan kilpailuttaminen kilpailutuspalvelun kautta säästää sinulta aikaa ja rahaa!

Leave a Comment