nordea yrityslainaPohjoismaiden ja Itämeren finanssialan suurin konserni Nordea luokiteltiin vuonna 2015 maailman 37. suurimmaksi pankiksi taseensa peruusteella (780 mrd. USD). Nordealla on yli puoli miljoonaa yritysasiakasta sekä noin kymmenen miljoonaa kotitalousasiakasta. Nordea on Suomen toiseksi isoin pankki markkinaosuudeltaan heti OP-ryhmän jälkeen. Vuonna 2016 Nordea vastasi kotimaan kaikista talletuksista 28 prosentilla ja kaikista lainoista 27 prosentilla. Nordean kotipaikkana toimii Helsinki ja puheenjohtajana toimii Björn Wahlroos. Nordea tarjoaa yritysasiakkailleen monenlaisia lainoja, kuten käyttöpääomaa, pankkitakauksia sekä investointien ja myynnin rahoitusta.

Nordean yrityslainat

Nordean yrityksille tarjoama käyttöpääoma jakaantuu joustoluottoon ja eurolainaan. Yrityksen joustoluotto on helppo ja nopea laina 25 000 euroon asti ilman vakuuksia. Joustoluotto sopii hyvin yrityksen yllättäviin menoihin, kausivaihteluiden tasaamisiin ja käteisalennuksien hyödyntämiseen. Joustoluotto on nopea ja helppo saada, sillä asiakkaan ei tarvitse tulla konttorille, vaan luoton hankkiminen onnistuu myös puhelimitse ja rahat saa tavallisesti tilille seuraavana pankkipäivänä. Joustoluottoon on mahdollista saada kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa ja lyhennysvapaata on myös mahdollista sopia luoton alkuun 1 – 6 kuukaudeksi. Saadakseen joustoluottoa yrityksen luottotietojen tulee olla kunnossa sekä luotonhoitokyvyn olla riittävä. Hakemuksen yhteydessä Nordea saattaa pyytää yrityksen budjettilaskelmaa ja tilinpäätöstä. Laina-aikaa on mahdollista saada kolmesta kuukaudesta kolmeen vuoteen ja lainan lyhentäminen ennenaikaisesti onnistuu ilman lisäkustannuksia.

Eurolainalla on mahdollista rahoittaa esimerkiksi yrityksen laajentamista tai muita investointeja. Laina-aika, takaisinmaksutapa ja lyhennysvapaat vuodet ovat neuvoteltavissa joustavasti. Yrityksellä on käytössään kaikki markkinoilla olevat viitekorot ja lainaan saa sovittua erilaisia korkosuojauksia. Myös lainaehtojen muuttaminen laina-aikana onnistuu.

Nordea tarjoaa yrityksille luottolimiittiä, joka on tiliin kytkettävä limiittimuotoinen luotto. Se sopii yrityksen lyhytaikaiseen ja kausiluonteisesti vaihtelevaan käyttöpääoman tarpeeseen. Limiittiä voi käyttää sovittuun luottorajaan asti helposti ja joustavasti esimerkiksi yllättävien menojen takia. Tilille tulevat maksut vähentävät automaattisesti luottoa, joilloin luotto on taas uudelleen käytössä. Limiitin hinta muodostuu luottokoron määrän ja limiittikoron mukaan. Luottokorkoa peritään vain limiitin käytetystä määrästä. Luottolimiittiin on myös mahdollista hakea Finnveran takaus.

Valuuttaluotto

Nordean valuuttaluotto on monipuolinen rahoitusvaihtoehto, joka sopii erityisesti yrityksille, joilla on valuuttämääräisiä tuloja tai investointeja. Valuuttaluotto suojaa valuuttakurssiriskiltä ja koron määrää käytettävän valuutan kansainvälinen korkotaso. Valuuttaluottoa voi saada lyhytaikaisena tai pitkäaikaisena. Lyhytaikainen valuuttaluotto sopii yrityksen toimituksen jälkeiseen tai käyttöpääomantarpeen aikaiseen rahoitukseen. Laina-aikaa on mahdollista saada viikosta vuoteen ja viitekorko on joko vaihtuva tai kiinteä. Takaisinmaksu tapahtuu viitekorkojakson mukaan, ja korko sekä lyhennys maksetaan kerralla. Pitkäaikainen valuuttaluotto soveltuu pitkäaikaisten vientitoimitusten rahoittamiseen, joissa tulovirta ajoittuu pitkälle ajalle. Laina-aika on minimissään vuosi ja lainan lyhentäminen tapahtuu tasalyhenteisesti. Viitekorko on joko kiinteä tai vaihtuva.

Nordea tarjoaa yritysasiakkaillensa myös korkokattolainaa. Korkokattolainan avulla saadaan turvattua laina viitekorkojen nousulta ja vastaavasti viitekorkojen laskiessa yritys saa täyden hyödyn. Korkokattolaina toimii edullisena kertamaksuisena ”vakuutena” yrityksen turvaksi. Korkokatto on voimassa tietyn ajan, esimerkiksi 3 – 10 vuotta. Käytännössä korkokatto tarkoittaa sitä, että viitekoron noustessa maksettava korko pysyy korkokaton tasolla.

Nordea pankkitakaus

Nordean tarjontaan kuuluvat myös pankkitakaukset. Pankkitakaus antaa turvaa ja auttaa riskien hallinnassa erityisesti silloin, kun yrityksellä on uusi sopimuskumppani tai merkittävä kauppa edessä. Pankkitakauksia voidaan käyttää lukuisissa yhteyksissä ja pankkitakaus sopii viranomaismääräysten ja vakuusvelvoitteiden täyttämiseen. Kotimaan kaupassa käytetään tavallisesti omavelkaista takausta, kun taas kansainvälisessä kaupassa On demand -takuu on yleisesti käytössä.

Nordean yritysasiakkailta perimät korot ja hinnat eivät ole yleisesti samalla tavalla tiedossa kuten henkilöasiakkaiden, joten niistä on syytä ottaa kunnolla selvää ennen lainan ottamista. Eri pankkiyhtiöden kanssa neuvotteleminen saattaa olla työlästä, joten siksi yrityslaina kannattaakin aina kilpailuttaa, jotta saa varmasti omalle yritykselleen sopivimman ja edullisimman lainan.

Leave a Comment