Finnvera laina ei sovi kaikille - Kilpailuta yritysluotto jopa 8 000 000€ asti!

  • Yrityslainalaskuri

    Laske sopiva kuukausierä ja kilpailuta yritysluotto tai yrityslaina helposti yhdellä hakemuksella.

  • Hidden

| Finnvera laina

Finnvera yrityslaina suomalaisten yritysten tukena

Finnvera lainaFinnvera Oyj on Suomen valtion omistama rahoituslaitos, joka on erikoistunut tukemaan yrityksiä niiden perustamisessa, kasvussa ja kansainvälistymisessä. Tämän lisäksi Finnvera Oyj myöntää tukea myös viennin riskeiltä suojautumiseen. Finnvera toimintaa valvotaan Työ- ja elinkeinoministeriöstä, joka asettaa toiminnalle myös tavoitteet. Käytännössä valtion intresseissä on, että yrityksiä perustettaisiin, ne kasvaisivat ja pystyisivät myöhemmin myös työllistämään muita ihmisiä. Finnvera ei pyri myöskään kilpailemaan tarjouksissaan pankkien kanssa, vaan pyrkii olemaan yritysten kanssa tasaveroinen kumppani.

Finnvera on erityisen suosittu kumppani niin kutsutuille born global -yrityksille, eli niille firmoille, jotka välittömästi perustamisen jälkeen suuntautuvat maailman markkinoille. Rahoituksen lisäksi Finnvera järjestää myös koulutuksia sekä vienninedistämismatkoja.

Yrityslaina Finnvera

Finnvera tarjoaa yrityksille monenlaisia lainoja, jotka on luokiteltu yritysten tarpeiden mukaan. Näistä tärkein on Finnvera-laina, joka on suunnattu pienille- ja keskisuurille yrityksille erilaisten investointien, käyttöpääomatarpeiden, omistusjärjestelyiden rahoittamiseen. Finnvera lainan minimi määrä on 50 000 euroa ja se on käytännössä suunnattu kaikille talouden sektoreilla toimiville yrityksille, pois lukien maatilatalous, metsätalous ja rakennusliiketoiminnan perustajaurakointi.

Finnvera-lainaa voi hakea niin aloitteleva startup-yritys tai jo liiketoiminnassa pitkään mukana ollut yritys. Tietyin perustein Finnvera-lainaa saatetaan myöntään myös isoille yrityksille.

Finnvera naisyrittäjälaina ja yrittäjälaina

Finnvera tarjoaa yrittäjille myös henkilökohtaisia lainoja, joita voidaan käyttää esimerkiksi yrityksen osakepääomaan suuntautuviin sijoituksiin tai omaan pääomaan. Tämän lisäksi Finnveran yrittäjälainalla voidaan rahoittaa myös yrityksen omien osakkeiden ostamista. Finnveran yrittäjälainaa voi anoa käytännössä kaikki yritykset, paitsi ne jotka ovat maatiloja. Tämän lisäksi yritysten toiminta pitää olla ensisijaisesti kannattavaa. Huomioithan, että Finnvera yrittäjälaina on tarkoitettu kaikille yrittäjille sukupuoleen katsomatta, sillä Finnverassa ei ole enää erikseen naisyrittäjille tarkoitettuja lainatuotteita. Yrittäjälainaa voidaan myöntää sekä yrityksen pääomistajalla eli perustajalle tai osakkaalle. Yrittäjälaina voi olla enintään 100 000 € suuruinen. Tämän lisäksi Finnvera odottaa yleensä 20 % suuruista omarahoitusosuutta.

Finnvera kansainvälistysmislaina

Yritykset voivat hakea myös erityistä lainaa kansainvälistymishankkeisiin, mikä tarkoittaa käytännössä Suomen ulkopuolella tapahtuvan liiketoiminnan rahoittamista. Kyseinen laina on erityisesti tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on alle 250 työntekijää palveluksessa. Kuitenkin tietyin ehdoin myös suuryhtiöt voivat saada tukea kansainvälistysmiseen. Kansainvälistymislainojen yleisin käyttökohde on erilaiset investoinnit eli tuottavaa toimintaa, kuten kokoonpanoa, huoltoa/palvelutoimintaa tai tuotantoa. Vaatimuksena on, että kansainvälistyminen hyödyntää jollakin tavalla Suomen kansantaloutta. Rahoitusta myönnettäessä Finnevera kiinnittää erityisen paljon huomioita kohdemaan sijaintia, maariskiä sekä toimintaympäristöä.

Finnvera kasvulaina

Finnvera myöntää yrityksille lisäksi myös kasvulainaa, joka on tarkoitettu yleensä tukemaan monimutkaisia kansainvälistymishankkeita ja yritysjärjestelyjä. Kasvulainan edellytyksenä on, että yritys on ollut toiminnassa vähintään kolme vuotta, jonka lisäksi yrityksiltä vaaditaan myös tiettyä omavaraisuus astetta. Finnveran kasvulaina on ehdoiltaan vieraan pääoman tapainen välirahoitusinstrumentti. Kasvulainojen tapauksessa hankkeiden kannattavuus ja kelpoisuus arvioidaan tapaus kerrallaan.

Finnvera lainan korko

Finnveran tarjoamien lainojen korko määräytyy usein markkinakoron eli viitekoron ja marginaalin summasta. Tämän lisäksi Finnvera perii erilaisia lisämaksuja, kuten toimitusmaksuja, takausproviisioita ym. Finnveran myöntämä viitekorko seuraa aina 6 kk:n euriboria. Asiakas saa lopullisen koron tietoonsa aina lainatarjouksessa.

Finnvera yrittäjälaina ehdot

Asiakkaalta vaaditaan usein liiketoimintasuunnitelmaa ja 20 % omavaraisuusastetta. Lainahakemuksen pystyy tekemään sähköisesti Finnveran sivuilla. On hyvä kuitenkin muistaa, että kaikki lainatarjoukset kannattaa aina kilpailuttaa. Sivustomme kautta voit saada lainatarjouksen 1000 – 250 000 euron suuruisilla lainasummille. Ja mikä parasta kilpailutus on avoinna kaikille yrityksille yritysmuotoon tai toimialaan katsomatta. Kilpailutuksen avulla saat juuri sinun yritykselle halvimman lainatarjouksen. Tämän takia lainojen vertailu kannattaa aina.